Fundacja Bicie Serca to organizacja pozarządowa, powstała aby wspierać leczenie dzieci z wrodzonymi wadami serca, na obszarze Polski Północnej.

NASZ ZESPÓŁ

dominikajaniszewska
Dominika Janiszewska Prezes Fundacji
Mama małej Helenki, u której zdiagnozowano wrodzoną wadę serca. Operacja, przeprowadzona w trzeciej dobie po narodzinach, przebiegła planowo, a Helenka mogła rozpocząć nowe, szczęśliwe życie. Z potrzeby serca, z wdzięczności i przede wszystkim ze względu na dzieci, które nadal oczekują na pomoc i nową nadzieję powstała Fundacja Bicie Serca.
Dr hab. n. med. Ireneusz Haponiuk Przewodniczący Rady Fundacji
Członek Honorowy Fundacji Bicie Serca, kierownik Oddziału Kardiochirurgii Dziecięcej Szpitala im. Św. Wojciecha Gdańsk-Zaspa.
Dr Konrad Paczkowski Rada Fundacji
Lekarz w trakcie ostatniego roku szkolenia specjalizacyjnego z kardiochirurgii dziecięcej, na co dzień związany z Oddziałem Kardiochirurgii Dziecięcej w Gdańsku.
Iwona Ziółkowska Rada Fundacji
Pielęgniarka Oddziałowa Gdanskiej Kardiochirurgii Dzieciecej absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego Wydziału Nauk o Zdrowiu - kierunek Pielęgniarstwo.
Beata Szadziul Rada Fundacji
Pełnomocnik prezydenta Gdyni ds. Rodziny, koordynatorka projektu Nadzieja dla serc realizowanego przez Fundację Marka Kamińskiego, skierowanego do dzieci z problemami kardiologicznymi i ich rodzin.